• Biografi

Biografi

Malin Schavenius (1979) er født og oppvokst i Sarpsborg.

Hun startet som 12-åring med tittelrollen i musikalen ”Annie”, og gjorde flere lokale forestillinger før hun som 15-åring fikk sin første profesjonelle jobb på Det Norske Teateret med ”Trollmannen frå Oz”.

Malin er utdannet ved Norsk musikkteater og ballettakademi og gikk rett til Wallmans Salonger etter endt utdannelse. Der ble hun i 2 år før musikalene nok en gang fristet. «Space Vixens», «Sound of music», «Annie» og «Annie 2» var noe av det som sto i sentrum, men alikevel fikk hun plass til Wallmans på turne, Norgesturne med Bettan og Jan Werner, Abba Show og VG-turne 3 sommre på rad. Hun har gjort utallige eventer for det private næringslivet og vært solist med flere korps i vårt langstrakte land.

Malin har deltatt to ganger I Meoldi Grand Prix. Første gang I 2004 med “Sunshine” deretter i 2007 med sangen “Under stjernene”.

Hun har vært å se i Beat for Beat opptil flere ganger, sunget på Spellemannsprisen, God Morgen Norge, Tommys Popshow, Sommerkrysset, Sommeråpent og flere til. I 2008 var hun med I TVNorge sin storsatsing “Grease”, og mange husker enda versjonen hun gjorde av “I will always love you” i semifinalen.

12. Januar 2011 startet hun opp Villekulla barneteater og ungdomsteater i hjembyen Sarpsborg. Villekulla vokste raskt og er nå på 230 medlemmer, fordelt på 9 partier, hvorav 3 er talentutviklingspartier i musikal. Malin Schavenius er daglig leder og instruktør i Villekulla i tillegg til å jobbe som artist.

Hun har bidratt på flere plateutgivelser og har tilsammen utgitt 3 singler:
2007: Under Stjernene
2008: Hvem er du
2011: Drømmen om morrada`n

Nå som Villekulla har fått et grep om Østfolds kulturliv er hun stadig mer å se som utøvende artist/musikalskuespiller. Februar 2019 blir hun å se i rollen som "Maria Magdalena" i Jesus Christ Superstar med Hedda-nominerte Erik Schøyen på regi.

Malin Schavenius er utnevnt til ambassadør for Sarpsborg sitt 1000-års jubileum. Hun har vært nominert til "Årets Sarping" 2 ganger og i 2016 mottok hun "Sarpsborg kommunes kulturpris". 

 

Linker

Møt meg på sosiale medier

Kontakt meg

Tlf: +47 976 08 840
E-post: malin@schavenius.no

Back to top